SAYIN BELEDİYE BAŞKANLARIMIZ...

2022 YILINDA BELEDİYE BAŞKANLARINDAN , MUHTARLARDAN, İMAM EFENDİLERDEN VE STK BAŞKANLARINDAN BEKLENTİLERİMİZ

SAYIN BELEDİYE BAŞKANLARIMIZ

Önümüzdeki yıl yol Köprülü kavşak bina yapmayın hayatımızı kolaylaştıracak yatırımlar yapmayın.

( zira yeterince yapıldı)

Böyle bir cümle negatif duygular içeriyor olabilir . Bunların yerine ruhunuza dokunacak gönlümüze dokunacak kültürümüze inancımıza fayda sağlayacak yatırımlar yapın.

Sayın belediye başkanlarımız 50 yıl sonra fatihalar ile anılmak istiyorsanız adınıza camilerde program yapılmasını ve hayırla yad edilmek istiyorsanız ona göre icraatta bulunun.

Sosyal hayatı kolaylaştıran yatırımlar onları kullanacak insanların değerleri ile değer kazanacaktır.

Dolayısıyla yaptığınız eserlerin kıymetini ancak kıymet bilen nesiller takdir edecektir.

2021 yılında yapmış olduklarınızı bilboardlarda anlatıyorsunuz. milli ve manevi değerlerimize yönelik faaliyetlerinizi göremedik. Madde yaptığınız yatırımla manaya yaptığınız yatırım arasında ciddi bir uçurum bulunmaktadır.

Maddi imkanlar sunmak maneviyatı muhafaza etmek için yeterli değildir.

Değişik vesileler ile sık sık sivil toplumla bir araya gelmektesiniz. Bir sefer olsun bizden bir talepte bulunmadınız . şu konuda sizinle beraber şunları yapalım demendiniz .

Sayın başkanlarım lütfen kültür daire başkanları nızı yanınıza alarak sivil toplumla toplantılar yapıp hatta çalışma kampına girip şehrimizin kültürel manada geleceğini masaya yatırmak ve çözüm üretmek çabası içerisinde olmanız bekliyoruz.

2022 yılı bu konuda Atılım yılı olsun önce masaya ne yapabileceklerimiz yatıralım insana dair insanın gönlüne dair kültürümüze dair tarihimize dair inancımıza dair ne yapabiliriz bu soruları soralım.

Bu konuda bir çalışması olan projesi olan gayreti olan özel ve tüzel kimler var ise bunları dinleyiniz

Yapılabilir ve sürdürülebilir olanları öncelikle olarak işe hemen koyulalım.

Şayet arzu ederseniz bu konuya bir dosya ile ben katkı sağlayabilirim

SAYIN MUHTARLARIMIZ

Bir çoğunuzun işini şevkle yaptığına inanıyorum lakin mahallenizdeki bulunan ihtiyar, yaşlı hastalar, beyi olmayan dullar, eşi haste bulunan aileler, öksüz ve yetimler tüm bunlar sizin omuzlarınızın üzerinde bir vebaldir.

Bunun yanı sıra parklarda bulunan bağımlı gençler, ailesiyle problemli olan gençler de sizin sorumluluk ve ilgi alanınızda bulunmaktadır

Mahallenizde bulunan tekel bayileri ve bu bayilikler de ki yapılan usulsüz uygulamalar sizin sorumluluk alanınızda dır. Saat ondan sonra açık kalan büfeler yaz döneminde büfelerde çalıştırılan çocuklar size vebal olarak dönecektir.

Mahallenizde bulunan okullar ile temas halinde bulunmak ve okula ayakkabısız gelen çocuklara ayakkabı temin etmek sizin vicdani sorumluluğunuz altındadır.

SAYIN DİN GÖREVLİSİ OLAN HOCALARIMIZ

[ Gayretli hoca efendileri tenzihen] Vazifeniz camide beş vakit namaz kıldırmanın ötesinde olmalıdır. Mahallenizin maneviyatı sizin sorumluluk alanınızdır. Yıkılan her bir yuvada sizin ilgisizliğinizin bir payı olabilir.Efendimiz Aleyhisselam İslam'ı anlatmak için Mekke'nin duvarına yaslanıp eklenmemiştir. Lütfen sizde mihraba yaslanıp yaşı 60'ın üzerinde olan ihtiyarların camiye gelmesini beklemeyiniz. Şayet ne yapabilirim sorusunu sorarsanız Allah kalbinize çok güzel cevaplar ilham edecektir .Bundan emin olunuz

SİVİL TOPLUMDAKİ ARKADAŞLAR

Hızla geçip gitmekte ve yerimize bırakacak genç halefler bulamamaktayız sivil toplumun kapısını çalan her bir genç altın kıymetindedir. Lütfen diğerlerini ötekileştirmek suretiyle hareket etmeyelim. Bize gönül vermiş olan gönül dostlarımıza sahip çıkalım.

Allah yolunda çalışan her bir müminin gayret, çaba, azim kaynağı kendi gönlüdür. Kırdığımız her bir gönül hakka doğru yol alan insanların yolunu kesmek hükmüne girer.

Tefrikaya fırsat vermeden çalışmak ve gayret göstermek bizim asli vazifemizdir.

Sivil toplumda bir insan; verilen vazife, yetki ,sorumluluk ve tanınan imkanlar yetiştirir. Biz bunları kimseye vermeden karşımızdaki gençlerden harikulade şeyler beklemeye hakkımız yoktur.

Evlatlarımız bizlerin amel defteridir.

Onlar bizlerin para kazanma hırsı, mevki kaygısı yada hırsı, ve bil umum zevklerimizden önde gelir.

Zaman; rüzgarlı havalardan fırtınalı havalara dönmek üzere .. gençliğimizi ve geleceğimizi fırtınalarda kaybetmeyelim

Allah a emanet olun.

YORUM EKLE

banner4