DERVİŞ EROĞLU: KAYSERİLİ OLMAKTAN DAİMA GURUR DUYDUM

KKTC 3. Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, “Ben her zaman Kayseri kökenli olduğumu söylemekten iftihar ediyorum” dedi. KKTC 3. Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, “Akdeniz'de doğalgaz arama çalışmalarında Türkiye'nin sondaj işlemlerine başlamasıyla beraber Rumlar da hizaya gelecektir. Bu sebeple kazı çalışmaları bir an önce başlamalıdır” şeklinde konuştu.

DERVİŞ EROĞLU: KAYSERİLİ OLMAKTAN DAİMA GURUR DUYDUM

KKTC 3.Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, “Akdeniz'de doğalgaz arama çalışmalarında Türkiye'nin sondaj işlemlerine başlamasıyla beraber Rumlar da hizaya gelecektir. Bu sebeple kazı çalışmaları bir an önce başlamalıdır” şeklinde konuştu. Eroğlu, “Kıbrıs’taki bütün doğal zenginliklere Kıbrıs Türk halkı da ortaktır. Dolayısıyla bizim hakkımızı da Türkiye koruyacağına göre başlatmakta olduğu bu kazı işleri tahmin ediyorum çok yararlı olacaktır” dedi.

“TÜRKİYE’NİN ATTIĞI ADIM YERİNDE”

xAkit’in, Türkiye’nin ada çevresinde doğalgaz arama çalışmaları ve Türkiye ve KKTC’nin bu konudaki ortak projeleri hakkındaki görüşünü sorması üzerine Derviş Eroğlu, “Aslında ben Cumhurbaşkanı olduğum dönemde bu sondajların başlatılmamasını istemiştim. ‘Zirve toplantılarını başlatıyoruz bir anlaşma olma ihtimali gündemdeyken siz bu tür kazıya başlarsanız anlaşma noktasından uzaklaşacağız’ diye konuşma yapmıştım. Son zirve toplantısında Rumlar 3-4 konuya hayır cevabı vererek toplantıyı istismar etmiştir ve sonuca ulaşmamızı engellemiştir. Dolayısıyla Cumhurbaşkanımızın da dediği gibi Türkiye kazıya başlamalı. O ne yaparsa biz de aynısını yapmamız gerekir. Çünkü Kıbrıs’taki bütün doğal zenginliklere Kıbrıs Türk halkı da ortaktır. Dolayısıyla bizim hakkımızı da Türkiye koruyacağına göre başlatmakta olduğu bu kazı işleri tahmin ediyorum çok yararlı olacaktır. Rum’u hizaya getirecektir. Rum’u destekleyenlerin yabancı şirketlerin hamisi pozisyonunda olan devletler de Kıbrıs’ta anlaşma gereğine uyacaklardır diye düşünüyorum. Dolayısıyla Türkiye’nin attığı bu adımı onaylıyorum ve gayet yerinde buluyorum” değerlendirmesini yaptı.

“BİZ KENDİMİZİ TÜRKİYE’NİN PARÇASI OLARAK KABUL EDİYORUZ”

KKTC’nin 3. Cumhurbaşkanı Eroğlu, “Siz Kıbrıs Türk halkını temsil eden kişisiniz. Son zamanlarda bir algı var. Kıbrıslılar Türkiye’ye karşıymış gibi bir algı var. Sizin Türkiye’ye mesajınız nedir?” sorusuna ise, “Biz kendimizi Türkiye’nin bir parçası olarak kabul ediyoruz. Bizim aslımız atalarımız zaten Türkiye’den gelmiş. Ben her zaman Kayseri kökenli olduğumu söylemekten iftihar ediyorum. Dolayısıyla her toplumda her iki toplulukta olmayacak şeyleri söyleyip ön plana çıkmaya çalışan hevesliler vardır. Bunları ciddiye almamak lazım. Belli bir sayıda olanların bu sözleri hiçbir zaman kitleleri etkileyecek durumda değildir. Dolayısıyla davranış biçimlerini zedeleyen Türkiye’ye karşı olan bağlılığımızı yokmuş gibi göstermeye çalışanları ben ciddiye almıyorum. Koca bir Türkiye’nin de ciddiye almaması gerekir.82 milyonluk nüfusa sahip Türkiye’nin 350 bin kişilik nüfus olan Kıbrıs’ta bin kişinin söylediği bu sözlerin ciddiye almaması gerekir diye düşünüyorum” karşılığını verdi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner4