LEZZET PINARINDA YOK OLMAK

Çok çalışkan olarak bildiğimiz arılar bal yapmak için onlara şerbet veya bal cinsinden şeker verirler… Arılar bu koyu kıvamdaki balın üstüne konarlar ağızındaki huni ile emmeye başlar… O kadar tatlı gelir ki, emer emer bir süre sonra ayakları batar, bir süre sonra kanatları batar, fakat o bunun farkına varmaz…

Ne zaman karnının doyduğunu hisseder o zaman uçmaya çalışır ama ne fayda ayak batmış, kanat batmış iş işten çoktan geçmiş, artık kurtulmasına imkan yok çırpına çırpına oracıkta ölür....

Siyasette bu şekilde rüzgara kapılıp yok olan çok insanlar, başkanlar, vekiller, belediye başkanları çok sayıda yakından tanıdığımız eş ve dostlarımızı görmemiz mümkün… İnsan kendine verilen bu üst görevleri aldığında zafer sarhoşluğuna kapılmamalı.

Tek mükemmel insan Hz. Muhammed (s.a.v)’dir onun haricinde mükemmel insan olarak kimseyi bulamayız. Her insanın bir alternatifi mutlaka vardır. Şu kelimeyi kullanmak son derece sakıncalıdır, bu giderse bu dava biter, şu iş ortada kalır, şu lider giderse ülke batar gibi tanımlar gayretullaha dokunur.

Tarihe bir bakalım Osman bey Osmanlıyı kurmuş, oğlu Orhan bey Bursa’yı almış ve Başkent yapmış 2. Murat Kosova’da meydan muhaberesinde düşmanı yenmiş Balkanlar Osmanlı hakimiyetine girmiş daha sonra bir Fatih Sultan Mehmet çıkmış İstanbul’u fethetmiş bunların her biri öldüğünde işler hiç ortada kalmamış koca cihan imparatoru Fatih’in ölümü ile imparatorluk ortada kalmadığı gibi bir Yavuz çıkmış Mısırı ve Arap yarım adasını fethetmiş onun ölümünden sonra yine iş ortada kalmamış bir Kanuni çıkmış 40 yıl cihana hükmetmiş her insanın bir alternatifi her zaman vardır. O yüzden insanları olurundan fazla yüceltmemek gerekir.

Şimdi zamanımızda ise bütün olaylar bir liderin arkasından devam ediyor. Sanki o gidince her şey bitecek bizler mahvolacağız bakın Filistin’e her bir genç bir lider çehresinde mücadelesini devam ediyor.

Bir kör, topal, ağma bir gençten nasıl korkuyorlar bir sabah namazı yürüyemeyen hareket edemeyen bir lideri nasıl da bir füze ile şehit ettiler. Ama buna rağmen liderler tükenmedi.

Bizim içimizde de liderler tükenmez eğer biri giderse Allah diğerini bize gönderir. Asıl mesele bizim dinimize sahip olmamız Allah’u Teala Kur-an’da siz benim dinime yardım ederseniz bende size yardım ederim diyerek ilanda bulunuyor. İşte asıl mesele bu. Bu vesile ile İslam Aleminin Ramazan Bayramı’nı tebrik ederim. Selametle…

YORUM EKLE

banner4