SAĞLIK HİZMETİ HAKTIR AKSATILAMAZ

SAĞLIK HİZMETİ HAKTIR AKSATILAMAZ

  MAZLUMDER KAYSERİ ŞUBE BAŞKANI AHMET TAŞ, Kamuoyuna yansıyan bilgilere göre HEKİM-SEN’e bağlı sağlık çalışanlarının 17-18 Mayıs tarihleri için grev kararı alıp uygulamaya koymaları üzerine! sağlık hizmetlerinde büyük sıkıntılar ve aksamalar yaşanmaya başlamıştır.

Sağlık kuruluşlarına giden vatandaşlardan Mazlumder’e gelen şikayetler göre belirtilen tarihlerde muayene yapılmamakta tıbbi tahliller yapılmamakta, ameliyatlar ve cerrahi müdahalelerde büyük aksamalar yaşanmaktadır.

Sağlık hizmeti almak vatandaş için hukuken ve vicdanen bir haktır. Devletinde vatandaşına sağlık hizmetlerinin aksamadan ulaştırma sorumluluğu vardır.

Mazlumder Kayseri Şubesi olarak! nöbetçi doktor ve sağlık çalışanları yoluyla da olsa sağlık hizmetlerinin gerekli ve zorunlu bir hizmet olduğunu hatırlatıyoruz. Grev dahil hiçbir sebeple Sağlık hizmetleri aksatılmamalı ve mutlaka yerine getirilmelidir. Yasalara ve insan haklarına aykırı olarak sağlık hizmetlerini aksatanlar hakkında gerekli tahkikatın yapılması, suç işleyenler hakkında yasal işlemlerin başlatılması ve vatandaşın mağduriyetinin giderilmesi için Sağlık Bakanlığı’nı İl ve İlçe Teşkilatlarını konuyla ilgili gerekli çalışmayı ve olaya müdahil olmaya davet ediyoruz.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner4